Open wide the doors to Christ!

Twitteren met GOD

Het interactieve project Twitteren met GOD heeft als doel mensen te helpen antwoorden te vinden op hun vragen over het katholieke geloof via een geïntegreerde mix van hedendaagse online en offline media.

Twitteren met GOD (#TwGOD) wil mensen helpen bij het ontdekken van de schoonheid van het katholieke geloof en hoe logisch het geloof eigenlijk is. Twitteren met GOD wil een persoonlijke ontmoeting met Jezus stimuleren door een dialoog aan te gaan over God, het geloof en de Kerk. Het project wil laten zien dat Jezus tegelijkertijd spreekt tot je hoofd, hart en handen. De Kerk heeft altijd als taak gehad het evangelie te verkondigen daar “waar de mensen zijn” en zou ook moderne media moeten gebruiken om Jezus’ boodschap te verkondigen.

De oorsprong van Twitteren met GOD ligt in Leiden, waar jongeren op zoek waren naar de betekenis van geloof in hun eigen leven. Vandaag de dag kan het project over de hele wereld gevonden worden. Het team achter Twitteren met GOD bestaat uit jonge mensen van over de hele wereld die zich volledig inzetten voor de doelstelling en de missie van het project. Vrijwilligers van over de hele wereld – momenteel uit meer dan 50 landen – werken op een dagelijkse basis om het project mogelijk te maken. Het team wordt geleid door en staat onder begeleiding van Father Michel Remery.

Doelgroepen

Twitteren met GOD biedt hulp bij het verdiepen van persoonlijk geloof. Het initiatief gebruikt een boek en cursusmateriaal, een app, een website, social media en video’s om wereldwijd zowel online als offline een divers publiek – individuelen en groepen – te bereiken, die allen verschillende noden en verwachtingen hebben. Ondanks het programma is ontwikkeld voor en door jonge mensen, spreekt het in feite iedereen aan die verlangt meer te weten over het geloof en op zoek is naar antwoorden. Dit omvat ook diegenen die zich bijvoorbeeld voorbereiden op de sacramenten van het Doopsel, Vormsel, Eerste Heilige Communie, Huwelijk.

Vragen beantwoorden

Leraren, ouders, peetouders en al diegenen die met kinderen en jongvolwassenen te maken hebben, hebben het gevoel dat ze door Twitteren met GOD geholpen worden wanneer ze geconfronteerd worden met complexe vragen over het geloof. Mensen van alle leeftijden die meer over geloof willen leren, willen groeien in hun relatie met God, hun geloof met anderen willen delen en moeilijke vragen over het geloof willen beantwoorden, hebben de Twitteren met GOD middelen uiterst praktisch gevonden. Het initiatief beidt speciale steun aan jeugdleiders, maar ook aan schoolcatechisten, aangezien het boek, de handleiding en de online materialen bieden een eenvoudige en toegankelijke basis voor religieus onderwijs op middelbare scholen.

Middelen

Een boek met korte heldere antwoorden

Het Twitteren met GOD boek behandelt alle belangrijke aspecten van het katholieke geloof. Thema’s omvatten God en de schepping, de Kerk, bidden en liturgie en het christelijk leven. In totaal bevat het boek meer dan 200 vragen en antwoorden, gepresenteerd in een aantrekkelijk en moderne stijl. Het boek kan zowel gebruikt worden als een bron voor studie en referentie maar ook als een middel om dialoog in een groep te bevorderen. Het boek is beschikbaar in meer dan 20 talen. Lees meer.

Mobiele App

Het boek en de online inhoud zijn aan elkaar gelinkt via een app, zowel beschikbaar voor iOS als voor Android. Met de app kunnen gebruikers met hun smartphone de afbeeldingen op iedere pagina van het boek scannen: de app toont automatisch de online inhoud die hoort bij de vraag met interessante extra’s, zoals citaten van pausen en kerkvaders. Een zoekfunctie helpt om gemakkelijk vragen te vinden, waardoor men onderweg en online meer kan leren over het geloof. Verder bevat de app katholieke gebeden en de liturgie van de Heilige Mis in vele talen. Deze teksten maken de app tot een draagbaar liturgie- en gebedenboek die ideaal is voor op reis! De app kan ook gebruikt worden zonder boek. De app is beschikbaar in meer dan 30 talen. Lees meer.

Sociale Media en Video

Een team van jonge mensen zorgt voor een continue aanwezigheid op sociale media: Instagram, Facebook, Twitter en YouTube. Samen met Father Michel beantwoorden zij vragen, nemen deel aan dialoog met de bezoekers en posten relevante vragen en antwoorden. Indien nodig, kan het team iemand doorverwijzen naar een priester of adviseur. Regelmatig worden korte 2-minuut video’s gepost op sociale media en YouTube om berichten op een dynamische en boeiende manier over te brengen. Lees meer.

Volg ons!

Jaarverslag Twitteren met GOD & Online met Heiligen

Jaarverslag 2019 (alleen in het Engels).