Open wide the doors to Christ!

Op ‘familiebezoek’ in Rome

Leidse jongeren bidden voor de Wereldjongerendagen

4 februari 2011 Door: Redactie Jong Katholiek

Een lange donkere straat in Rome met hoge Italiaanse huizen in de kleuren geel en blauw met op de grond confetti, wijst ons de weg naar een restaurant waar we zullen gaan eten. We lopen een heuvel op en boven zien we het licht van de Sint Pieterskerk. Het eerste wat in ons opkomt… WAUW, wat zijn wij dicht bij de paus!

Rome

Van donderdag 27 tot zondag 30 januari was Marianne Heijkoop (21) uit Koudekerk aan den Rijn samen met de kerngroep van ‘WJD Leiden’ in Rome om te bidden voor de Wereldjongerendagen, aankomende zomer in Madrid. De reis zelf begon al met veel zegen. Lees maar!

Geen toeval

Van begin tot eind hebben we het gevoel gehad dat we werden geleid. De bussen stonden op ons te wachten, we hadden niet 10 minuten later op het vliegveld moeten zijn, want dan hadden we de vlucht gemist, en de metro’s kwamen aan als wij op het perron stonden te wachten. Niets ging verkeerd! We werden geleid door God. Een nieuw land, een nieuwe stad en een nieuwe taal.

“Heb je Facebook?”

De WJD-sfeer zat er goed in. We hebben gegeten bij een Italiaanse familie. Hoe WJD-achtig kan het zijn. De mensen waren gastvrij, hebben acht man in huis genomen en eten voor ons gemaakt. Wij waren op visite en we hoefden niets te doen. We hebben de familie mogen leren kennen en Julia en Benedetta (de dochters van het gezin) vroegen aan het einde: “Heb je Facebook?”. We leken één familie.

Sint Pietersplein op z’n kop

Zondagochtend om 12.00 uur stonden we op het Sint Pietersplein om de pauselijke zegen te ontvangen. De paus kwam voor zijn raam staan en het hele plein stond op zijn kop. Wat was iedereen blij. Dit deed mij denken aan de Wereldjongerendagen in Australië. Alle jongeren werden toen ook enthousiast toen ze paus Benedictus XVI zagen. De paus vertelde nu over de dag van de vrede. Dat we iedereen moeten liefhebben, want we zijn één familie. Als teken van de vrede liet hij twee duiven los (filmpje). Alle mensen waren laaiend enthousiast en de kinderen bleven zingen en springen.

Op pad!

Ik kan niet wachten op de WJD in Madrid. We hebben er deze dagen hard voor gebeden, we hebben de kracht mogen ontvangen om op pad te gaan en we vertrouwen dat het een spetterende WJD mag worden. Dat we deze dagen één familie kunnen zijn!

bezoek Rome

Marianne zit uiterst rechts aan tafel.

WJD Leiden’ is een initiatief van een groep jongeren uit Leiden. In de dagen voor de WJD organiseren ze in hun stad een voorprogramma, waaraan ook Surinaamse jongeren mee zullen doen. Op 8 augustus sluit de hele groep zich aan bij de reis van bisdom Rotterdam naar Madrid.