Open wide the doors to Christ!

Twitteren met GOD

Het belangrijkste doel van Twitteren met GOD is mensen helpen antwoorden te vinden op hun vragen over het katholieke geloof door een geïntegreerde combinatie van hedendaagse online en offline media.

Twitteren met GOD (#TwGOD) wil mensen helpen bij het ontdekken van de schoonheid van het katholieke geloof en in te zien hoe logisch het geloof eigenlijk is. Twitteren met GOD wil een persoonlijke ontmoeting met Jezus stimuleren door een dialoog aan te gaan over God, het geloof en de Kerk. Het initiatief wil laten zien dat Jezus tegelijkertijd spreekt tot hoofd, hart en handen. De Kerk heeft altijd als taak gehad het Evangelie te verkondigen daar “waar de mensen zijn” en moet dan ook moderne media moeten gebruiken om Jezus’ boodschap te verkondigen.

De oorsprong van Twitteren met GOD ligt in Leiden, door jongeren die op zoek waren naar de betekenis van geloof in hun eigen leven. Nu kan het initiatief over de hele wereld gevonden worden. Het team achter Twitteren met GOD bestaat uit jonge mensen van over de hele wereld die zich volledig inzetten voor de doelstelling en de missie van het project. Vrijwilligers uit de hele wereld – momenteel uit meer dan 50 landen – werken dagelijk om het initiatief mogelijk te maken. Het team staat onder begeleiding van Father Michel Remery.

Doelgroepen

Twitteren met GOD biedt hulp bij het verdiepen van persoonlijk geloof. Het initiatief gebruikt een boek en cursusmateriaal, een app, een website, sociale media en video’s om wereldwijd zowel online als offline een divers publiek – individuelen en groepen – te bereiken, die allen verschillende noden en verwachtingen hebben. Hoewel het programma is ontwikkeld voor en door jonge mensen, spreekt het iedereen aan die meer wil weten over het geloof en op zoek is naar antwoorden. Dit omvat ook diegenen die zich bijvoorbeeld voorbereiden op de sacramenten van het Doopsel, Vormsel, Eerste Heilige Communie, of het Huwelijk.

Vragen beantwoorden

Leraren, ouders, peetouders en allen die met kinderen en jongvolwassenen te maken hebben, vinden steun bij Twitteren met GOD wanneer ze geconfronteerd worden met complexe vragen over het geloof. Mensen van alle leeftijden die meer over geloof willen leren, willen groeien in hun relatie met God, hun geloof met anderen willen delen en moeilijke vragen over het geloof willen beantwoorden, hebben veel baat gevonden bij de Twitteren met GODmiddelen. Het initiatief beidt speciale steun aan jongerenleiders, maar ook aan catechisten op scholen, omdat het boek, de handleiding en de online materialen een eenvoudige en toegankelijke basis bieden voor religieus onderwijs op middelbare scholen.

Middelen

Een boek met korte heldere antwoorden

Het Twitteren met GOD boek behandelt alle belangrijke aspecten van het katholieke geloof. De thema’s omvatten God en schepping, de Kerk, bidden en liturgie en het christelijk leven. In totaal bevat het boek meer dan 200 vragen en antwoorden, gepresenteerd in een aantrekkelijk en moderne stijl. Het boek kan zowel gebruikt worden als een bron voor studie en referentie maar ook als een middel om dialoog in een groep te bevorderen. Het boek is beschikbaar in meer dan 20 talen.

 

Mobiele App

Het boek en de online inhoud zijn aan elkaar gelinkt via een app, zowel beschikbaar voor iOS als voor Android. Met de app kunnen gebruikers met hun smartphone de afbeeldingen op iedere pagina van het boek scannen: de app toont automatisch de online inhoud die hoort bij de vraag met interessante extra’s, zoals citaten van pausen en kerkvaders. Een zoekfunctie helpt om gemakkelijk vragen te vinden, waardoor men onderweg en online meer kan leren over het geloof. Verder bevat de app katholieke gebeden en de liturgie van de Heilige Mis in vele talen. Deze teksten maken de app tot een draagbaar liturgie- en gebedenboek dat ideaal is voor op reis! De app kan ook gebruikt worden zonder het boek. De app is beschikbaar in meer dan 12 talen.

 

Sociale Media en Video

Een team van jonge mensen zorgt voor een continue aanwezigheid op sociale media: Instagram, Facebook, Twitter en YouTube. Samen met Father Michel beantwoorden zij vragen, gaan in gesprek met bezoekers en posten relevante vragen en antwoorden. Indien nodig kan het team iemand doorverwijzen naar een priester of begeleider. Regelmatig worden korte 2-minutenvideo’s gepost op sociale media en YouTube om informatie op een dynamische en boeiende manier over te brengen.

Jaarverslag Twitteren met GOD & Online met Heiligen

Jaarverslag 2019 (alleen in het Engels).